34 Yıl:
9 Haziran
2014 ISSN:
1306-3472

Ana Sayfa » Yıl 9, Sayı 34 (Haziran 2014) » ATILIM ÜNİVERSİTESİ MEZUNU OLMAK

YANSIMALAR

 

 

 

ATILIM ÜNİVERSİTESİ MEZUNU OLMAK 

Pınar Demirtaş
ptural@atilim.edu.tr


Bültenimizin 34. sayısında Yansımalar köşemize Atılım Üniversitesi Mezunu Zafer Yapıcı’yı konuk ettik. Zafer Bey şu anda EBSCO firmasında çalışıyor, aynı zamanda mezun olduğu üniversitenin kütüphanesine de yazılım desteği veriyor.  2004 yılında üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne başlayan Zafer Bey öğrencilik anılarını ve üniversite yıllarını bizlerle paylaştı:

“Atılım Üniversitesi tercihim açık konuşmak gerekirse ÖSYM formlarından burası denk geliyordu ve istediğim bölüm vardı. Genel olarak diğer özel üniversitelere baktığımızda buradaki hocalar beni Atılım Üniversitesine çekti.”

 


Atılım Üniversitesi Mezunu Olmak paylaşan: atilim_universitesi


Öncelikle geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Sizi tanıyalım Zafer Bey kimdir?

Ben teşekkür ederim. Şeref duydum buraya gelmem, üniversitemi tekrar tekrar ziyaret etmem.

 

Zafer Yapıcı, 1987 yılında Hatay Antakya’da doğdum. Liseden sonra üniversite hayatına girmeye başladık. 2004 yılından Atılım’da Bilgisayar Mühendisliğinde başladım. 5 yıl sonra 2009 yılında da Atılım Üniversitesinden Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. Burada eğitimimizi aldık, bu şekilde hayatımız devam etti. Daha sonra da Çankaya Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine başladım, 1 yıl arayla 2010 yılında. Oradan da 2012 yılında mezun oldum. Şu anda da Mustafa Kemal Üniversitesinde Doktora eğitimine devam ediyorum, halen de devam etmekteyim. İş hayatıyla okul hayatını birlikte götürüyorum.

 

Antakya’dan geldiğinizi söylediğiniz, neden Atılım üniversitesi? Bu macera nasıl başladı?

Bölüm olarak hangi bölümü okusam diye düşünüyordum. Aklımda iki bölüm vardı, bilgisayar mühendisliği birinci sırada olmak üzere. Daha sonra Fizik Tedavi Rehabilitasyon Bölümünü de düşünüyordum. Ama şu anda diyorum ki iyi ki bilgisayar mühendisliği olmuş ve mesleğimi seviyorum.

Farklı iki daldan bahsettiniz.

Fizik tedavi tıp alanında olduğu için tıpa merakım vardı, ama sadece tıp alanında bir meraktı. Doktorluğu kaldıramazdım; öyle bir durumum vardı. Doktorluk biraz ağır gelebilirdi.

Daha sonra da bilgisayar mühendisliği zaten ilk tercihimdi, hani burası gelir diye düşündüm. Biraz da tabi ki ülkemizde de pek herkes istediği bölümü okuyamıyor, böyle bir durumumuz da var. Açıkta kalmamak amacıyla onun için ikinci tercihim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümüydü. Atılım’da tercihimi yaptım.


"Buranın farkı aldığım eğitim. Özel üniversite diye kolay bir süreçten geçmedik tabi ki. Hocalar bizi zorladılar ve bizim daha iyi olmamız için her türlü şeyi yaptılar. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü için diyorum zengin bir akademik personelimiz vardı. Hocalarımız dolu dolu gelmişti buraya. Bu şekilde 5 yıl boyunca Atılım Üniversitesinde iyi bir eğitim aldık."


 

Ankara’yı tercih ettim. İstanbul’a göre Ankara’yı daha yaşanılır bir şehir olarak görüyorum. Üniversitedeki hocalarımızın eğitiminin Ankara’da daha iyi olduğunu düşünüyorum, İstanbul’a göre. Öğrenci şehri o yüzden tercih ettim Ankara’yı.

Atılım Üniversitesi tercihim açık konuşmak gerekirse ÖSYM formlarından burası denk geliyordu ve istediğim bölüm vardı. Genel olarak diğer özel üniversitelere baktığımızda buradaki hocalar beni Atılım Üniversitesine çekti. Çevresine bakmamıştık. 2004 yılındaki Atılım’ın durumunu herkes zaten gidiyor. Çevreye bakmadık eğitimimize baktık. Eğitim olarak bize ne kadar uyuyor üniversite ona baktık. Hocalarımızı da tabi tanıyorduk buraya gelmeden önce. Onlarla daha önceden konuşma fırsatımızda oldu. Hocaların ilgisine, hocaların kişiliğine diyeyim her türlü eğitim durumu ve bilgisine güvenerek Atılım Üniversitesine başladım ve mezun oldum.

Buranın farkı aldığım eğitim. Özel üniversite diye kolay bir süreçten geçmedik tabi ki. Hocalar bizi zorladılar ve bizim daha iyi olmamız için her türlü şeyi yaptılar. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü için diyorum zengin bir akademik personelimiz vardı. Hocalarımız dolu dolu gelmişti buraya. Bu şekilde 5 yıl boyunca Atılım Üniversitesinde iyi bir eğitim aldık.

Peki öğrencilik hayatınız boyunca unutamayacağınız bir anı var mı, sizde yer eden bir anınız var mı?

Atılım Üniversitesinde genelde iyi bir çevre edindik. Arkadaşlarla iyi zaman geçiriyorduk, o zamanları hatırlıyorum, buraya geldiğimde o anlar önümde canlanıyor. Hocalarımızın bize ilgisini halen unutamıyorum, Atılım Üniversitesine her geldiğimde tekrar tekrar onları ziyaret ediyorum. Burayı unutturamayan hocalardı.

Bunu da soracaktım size. Mezun olduğunuz okulda şimdi birlikte iş yapıyoruz. Çalışıyorsunuz, bu nasıl bir duygu? Mezun olduğunuz üniversite ile çalışıyorsunuz.

Mezun olduktan sonra iş hayatına atıldık, kütüphane sektörüne girdik. Aslında meslek dallarının çok geniş olması, sadece oturup tek sektörde çalışacağım, yazılım çalışacağım gibi bir şeyi yok, sektörleri çok geniş. Ben de kütüphanelere hizmet verme sektöründe yaklaşık 5 yıldır çalışıyorum. Bu nedenle Atılım Üniversitesinde kurulan çok iyi kütüphanelerden birisinde bir yazılımımız kullanılıyor. Bu yazılımla ilgili her türlü desteği veriyoruz. Buraya geldiğim zaman kütüphaneyi gördüm önceden buralar yoktu, binalar pekiyi değildi, ama buraya geldikten sonra böyle bir kütüphane gördüm. Yazılımımızın Atılım Üniversitesi olarak kullanılması beni çok memnun etti, heyecanlandırdı. Zaten ayrı bir ilgi duyuyorum. Özellikle daha çok zamanımı buradaki yazılıma ayırıyorum. Yaptığımız yazılım aslında Türkiye’deki tüm akademik camiaya bilgi sağlamak.

Teşekkür ediyoruz, biz de bu ilginizden dolayı. 2004 yılında üniversiteye başladınız. Az önce konuşmanızda dediniz 2004 yılındaki haliyle 2009 yılındaki hali, şimdi 2014 yılındayız. Bu süreçte gözlemlediğiniz neler değişti? Eski Atılım Üniversitesiyle yeni Atılım Üniversitesinin arasındaki farklar sizce neler?

Bizim derslerimizin bir kısmı barakalarda geçiyordu, sıcacık barakalarda öyle günlerimiz oldu.

Daha sıcak bir ortamdı, herhalde.

Sıcak bir ortamdı, samimi bir ortamdı. Kafe sayımız sınırlıydı, restoran sayımız sınırlıydı. Bazen kampus dışındaki restoranlara çıkmak zorunda kalıyorduk. Ama şu anda görüyorum ki her saatte servisler, her saatte yemek bulma imkânı, her tarafta da kafe sayımızın artmasıyla üniversitede restoranlar, yeni binaların sayısı artmasıyla da bütün ihtiyaçlar karşılanmış olarak görüyorum. Zaten akademik hocalarımızın ilgilerinden, zenginliğinden bahsetmiştik. Hocalarımızın zenginliği halen de devam ediyor. Benim bölümümdeki hocalarımız halen duruyor. O zenginlikte de üniversitede her gün gelişiyor.

Hocalarımızın zenginliğinin yanı sıra çevre zenginliği eklendi en iyi fark. Peki son olarak Atılım Üniversitesini tercih etmek isteyen öğrenciler için neler önerirsiniz? Neden Atılım Üniversitesini tercih etsinler?


"Atılım Üniversitesi mezunu olunca iş hayatında daha kolay bir yere ve daha iyi yerlere geldim diye düşünüyorum."


Öğrenciler genelde tercihlerinde çevreye bakıyorlar. Ama çevreye bakmasınlar, hocaların eğitimine, iyi bir eğitim alabilecek miyim, hocalar beni ne kadar zorlar, ileri de iş hayatımda karşıma çıkacak diye düşünsünler. Kolay bitirmek, hiç önemli değil. Kolay bitirilince bir sıkıntı vardır diye düşünüyorum. Kolay bitmesin; lisans ya da yüksek lisans eğitimleri. Kolay bitince iş hayatında bu sefer zorluğu insanlar çekiyor. Ama hani zor bitince zaten hocaların öğrettiği her şey karşımıza iş hayatında çıktı. O yüzden Atılım Üniversitesi mezunu olunca iş hayatında daha kolay bir yere ve daha iyi yerlere geldim diye düşünüyorum.      

Sahibi: Prof.Dr. Abdurrahim Özgenoğlu
Yayın Kurulu: Prof.Dr. İsmail Bircan, Uzman Nilüfer Ünal, Osman Kutlu
Editör: Gülden A. Pınarcı
İçerik Yöneticisi:
3 Ayda bir yayınlanır.